Un profet eurosceptic

A photo by JOHN TOWNER. unsplash.com/photos/pDKoVuXYKxU

Euroscepticismul era cândva o atitudine specifică unor cârcotaşi rău intenţionaţi. Sau, mai rău, marca naţionalismului şi a individualismului exacerbat.  Astăzi însă, tabăra celor lipsiţi de speranţă în ce priveşte viitorul Europei este mai mare ca oricând. Acum, par deplasaţi mai degrabă cei care afişează optimismul.

Ce s-a întâmplat între timp? Nu este greu de ghicit pentru cineva care a fost la curent cu evenimentele. Crizele s-au înmulţit, în timp ce soluţiile au întârziat să apară.

Dacă această stare de fapt este o surpriză pentru mulţi care şi-au pus multe nădejdi în Europa, nu ar trebui să fie pentru cei care au auzit de profetul Daniel şi de cartea lui profetică.

Viziunea inspirată pe care acest om a avut-o despre Europa nu ne prezintă un scenariu prea roz… Totul a început de la un vis. Un vis al întemeitorului Imperiului Babilonian, Nabucudonosor, la curtea căruia se afla şi Daniel. Visul nu a fost întâmplător, de fapt a fost chiar inspirat de Dumnezeu, pentru că dacă urmărim explicaţia descoperită lui Daniel, avem în avans istoria confirmată pas cu pas a lumii şi în particular a Europei!

Despre Europa, Daniel spune: ,,se vor amesteca dar nu vor fi lipţi unul de altul, după cum fierul nu se poate uni cu lutul.,, (Daniel 2:43). Nu trebuie să fii specialist în metalurgie ca să înţelegi că nu se poate realiza un aliaj solid dintre fier şi pământ.

Ce-i lipseşte astăzi Europei cel mai mult? Unitatea! Va reuşi să o obţină vreodată? Daniel spune că nu. Pentru că exact în perioada eforturilor disperate depuse pentru a opri dezintegrarea ei, un eveniment va pune capăt acestui fel de istorie: revenirea Lui Isus Hristos!

Aşa că euroscepticismul are cel puţin o alternativă: încrederea oprimistă că Dumnezeu este mai aproape ca oricând să schimbe radical cursul istoriei. Suntem noi pregătiţi pentru asta?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.