Plagierea familiei

26587_family_life

Un demers civic pentru revizuirea Constituţiei, surprinzător prin consistenţa lui, a atras din nou în zilele acestea mai multe dezbateri. Faptul că trei milioane de oameni au fost mobilizaţi pentru a susţine această intenţie, constituie deja un record. Dar ceea ce încă mai surprinde este că problematica familiei, necesitatea definirii ei explicite, constituţionale, a reuşit să depăşească numeric şi să antreneze populaţia mai mult decât orice alte demersuri şi eforturi de a declanşa o revizuire a textului fundamental.

De ce oare o preocupare atât de intensă pentru o problemă aparent atât de banală? E cazul ca o majoritate şi aşa evidentă să se teamă de ce ar putea să facă o minoritate?

Temerile par justificate în primul rând de succesul în a-şi impune regulile pe care minorităţile de diferite nuanţe l-au demonstrat în jocul democraţiei. Pentru că noţiunea de majoritate este adesea ambiguă şi acoperă de obicei o paletă largă, începând cu mulţi nehotărâţi şi indiferenţi. În aceste condiţii, o minoritate care ştie ce vrea, îşi poate atinge relativ uşor obiectivele.

Ceea ce cred însă că mai îngrijorează pe mulţi, este că o asociere a două persoane care nu sunt familie şi care nu vor putea fi niciodată o familie  încearcă să îşi asume şi să fure o noţiune care nu-i aparţine. Este o formă gravă de plagiat, o încercare nepotrivită de atribuire a unei creaţii care nu îi este proprie. Este în final, o încercare intenţionată de a crea confuzie asupra unei instituţii la fel de veche ca omenirea.

Deşi există multe teorii privind originea familiei în forma ei tradiţională, dacă mai suntem dispuşi să respectăm revelaţia scrisă, în Sfintele Scripturi, familia este opera Lui Dumnezeu. Cartea Genezei, cartea începuturilor, ni-L prezintă pe Dumnezeu care a creat omul, ca bărbat şi femeie, două persoane distincte şi complementare. Genesa 1:27 ,, Dumnezeu l-a creat pe om după chipul Său, bărbat şi femeie.,,  Aşadar atât bărbatul cât şi femeia au fost creaţi cu o identitate distinctă, fiind indiscutabil egali dar … diferiţi. Continuând opera Creaţiei, Dumnezeu întemeiază prima familie ca o unitate a celor două fiinţe umane nou create: ,,bărbatul … se va uni cu soţia lui,, Genesa 2:24.

Aşadar familia a fost deja definită de Dumnezeu. De fapt, în relatarea Creaţiei Dumnezeu a definit şi a numit multe alte lucruri create de El. Cum ar fi să numim lumina întuneric şi întunericul lumină numai pentru că aşa ni se pare nouă că este mai bine? Vom reuşi astfel să demonstrăm că suntem mai inteligenţi sau doar vom crea confuzie?

Că va redefini sau nu Constituţia familia, rămâne de văzut. Dar indiferent de rezultat, se impune cel puţin onestitatea de a recunoaşte că nu este cinstit ca cineva, indiferent de motive, să plagieze o operă care nu-i aparţine!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.