Mană în zorii zilei

Domnul a zisjui Moise: lată ca voi face să plouă pâine din ceruri… Şi mâine dimineaţă, veţi vedea slava Domnului (Exodul 16:4,7)

În acest pasaj, este consemnată o făgăduinţă făcută de Dumnezeu poporului Israel, în timpul călătoriei prin pustie. Totuşi, ea poate fi o făgăduinţă şi pentru noi, cei care trăim în aceste timpuri. Am intrat de curând într-un nou an şi le-am transmis prietenilor şi membrilor familiei noastre urări călduroase. Acum să pornim la împlinirea acestor urări!

În zorii fiecărei zile a acestui an, vom fi aşteptaţi de Dumnezeu şi vom fi întâmpinaţi cu afirmaţia:„lată, Eu fac toate lucrurile noi!” Consacră-te Lui din nou în fiecare dimineaţă, cu tot atâta hotărâre ca şi în prima ocazie în care te-ai predat Lui. Roagă-te înainte de a face orice altceva. Iar El va face toate lucrurile noi, proaspete şi curate. Avem nevoie de Dumnezeu. Avem nevoie de resursele Duhului Sfânt. De fiecare dată când ne rugăm şi citim din Cuvântul sfânt, îl aşteptăm pe Dumnezeu să ne vorbească. Iar El abia aşteaptă să ne răspundă!

Odinioară, căpeteniile Babilonului au pus la cale un complot împotriva lui Daniel. Dar Daniel a stat de vorbă cu Dumnezeu, a avut comuniune cu El și Domnul l-a făcut în stare să se bizuie total pe puterea divină, astfel încât, atunci când a fost aruncat în groapa leilor, să nu aibă nicio urmă de temere şi îngrijorare. Să ne pregătim zi de zi pentru ispitele şi pentru situaţiile de criză din viaţă, să fim gata mai înainte ca ele să vină!

Însetezi tu în fiecare dimineaţă după izvorul răcoritor al prezenţei şi puterii divine, după apa aceea care poate curăţa inima şi mintea? Ne putem deprinde să ne recunoaştem nevoia zilnică după Dumnezeu, tot aşa cum ne putem acomoda plămânii cu aerul curat. Ne putem familiariza cu dragostea şi prezenţa lui Dumnezeu, astfel încât să fim pregătiţi pentru evenimentele ce ne stau înainte.

Putem avea încredere în Dumnezeu. Zi de zi vom găsi curajul necesar, fiindcă El e cu noi. El ne face credincioşi şi loiali. El ne îndeamnă să fim consecvenți.

Să ne lăudăm cu adevărul Său, cu neprihănirea şi cu dragostea Sa, cu harul și împărăţia Sa şi cu revenirea Sa pe curând. Acesta este aerul pe care ar trebui să-l respirăm, hrana spirituală cu care ar trebui să ne hrănim!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.