Exod 31

1Domnul a vorbit lui Moise, şi a zis:
2„Să ştii că am ales pe Beţaleel, fiul lui Uri, fiul lui Hur, din seminţia lui Iuda.
3L-am umplut cu Duhul lui Dumnezeu, i-am dat un duh de înţelepciune, pricepere, şi ştiinţă pentru tot felul de lucrări,
4i-am dat putere să născocească tot felul de lucrări meşteşugite, să lucreze în aur, în argint şi în aramă,
5să sape în pietre şi să le lege, să lucreze în lemn, şi să facă tot felul de lucrări.
6Şi iată că i-am dat ca ajutor pe Oholiab, fiul lui Ahisamac, din seminţia lui Dan. Am dat pricepere în mintea tuturor celor ce sunt iscusiţi, ca să facă tot ce ţi-am poruncit:
7cortul întâlnirii, chivotul mărturiei, capacul ispăşirii care va fi deasupra lui, şi toate uneltele cortului;
8masa cu uneltele ei, sfeşnicul de aur curat cu toate uneltele lui, altarul tămâierii;
9altarul arderilor de tot cu toate uneltele lui, ligheanul cu piciorul lui;
10veşmintele pentru slujbă, veşmintele sfinte ale preotului Aaron, veşmintele fiilor lui pentru slujbele preoţeşti;
11untdelemnul pentru ungere, şi tămâia mirositoare pentru sfântul locaş. Le vor face după toate poruncile, pe care ţi le-am dat.”
12Domnul a vorbit lui Moise, şi a zis:
13„Vorbeşte copiilor lui Israel, şi spune-le: ,Să nu care cumva să nu ţineţi sabatele Mele, căci acesta va fi între Mine şi voi, şi urmaşii voştri, un semn după care se va cunoaşte că Eu sunt Domnul, care vă sfinţesc.
14Să ţineţi Sabatul, căci el va fi pentru voi ceva sfânt. Cine îl va călca, va fi pedepsit cu moartea; cine va face vreo lucrare în ziua aceasta, va fi nimicit din mijlocul poporului său.
15Să lucrezi şase zile; dar a şaptea este Sabatul, ziua de odihnă, închinată Domnului. Cine va face vreo lucrare în ziua Sabatului, va fi pedepsit cu moartea.
16Copiii lui Israel să păzească Sabatul, prăznuindu-l, ei şi urmaşii lor, ca un legământ necurmat.
17Aceasta va fi între Mine şi copiii lui Israel un semn veşnic; căci în şase zile a făcut Domnul cerurile şi pământul, iar în ziua a şaptea S-a odihnit şi a răsuflat.”
18Când a isprăvit Domnul de vorbit cu Moise pe muntele Sinai, i-a dat cele două table ale mărturiei, table de piatră, scrise cu degetul lui Dumnezeu.

Gânduri legate de Exodul 31

Acest capitol oferă o perspectivă importantă în chemarea lui Dumnezeu. El îi spune lui Moise: „Am chemat pe nume pe Bețaleel. . . și l-am umplut cu Duhul lui Dumnezeu. „

Vezi tu, Dumnezeu nu cheamă oamenii să fie doar pastori, învățători și evangheliști. El cheamă pe toți din poporul Său să își folosească aptitudinile și talentele pe care El le oferă, prin Duhul lui Dumnezeu „pentru a face tot ceea ce am poruncit” (vs. 6). Dumnezeu caută artiști și meșteșugari care pot prin artă, sculptură și mass-media să comunice mesajul lui Dumnezeu pentru lume; constructori pentru a construi biserici în care oamenii ar putea învăța de la El și școli care vor înainta lucrarea Lui în viața tinerilor; medici, asistente medicale și profesioniști în domeniul sanatății pentru a sluji oamenilor prin vindecare. El este sursa de înțelepciune, înțelegere și cunoștințe dobândite în profesiile noastre. El este și sursa abilităților noastre de a executa munca pe care o avem de făcut.

Ce te cheamă Dumnezeu să faci pentru Împărăția Lui, pentru a pregăti pe alții să-L întâlnească când în curând va veni să ne ia acasă?

Michael Hasel

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.