Europa, încotro?

6b28648e68e066af3d0663786fecea44

Criza imigranţilor! Două cuvinte care reactivează multe imagini dar activează şi mai multe întrebări. Pe lângă taberele de refugiaţi insalubre şi supraaglomerate, oameni care aleargă disperaţi să prindă un tren către o viaţă mai bună se înmulţesc întrebările despre Uniunea Europeană. Este atât de puternică pe cât părea, încât să reziste unei asemenea crize ? Este chiar atât de unită pe cât s-a pretins ?

Visul european este mai vechi decât presupun cel mai mulţi dintre noi. Cel puţin două imperii antice care au dominat lumea s-au născut în Europa, fără a lua în considerare alte structuri mai efemere.

Mulţi vor fi surprinşi să afle că o carte mai veche decât visul european, Biblia, a anticipat zbuciumul contemporan al bătrânului continent şi i-a ilustrat cu forţă ambiţiile şi fragilitatea. Cartea profetului Daniel vorbind despre soarta imperiilor pomenite spune la un moment dat că Imperiul Roman se va diviza în mai multe state ,,împărăţia aceasta va fi împărţită … şi va fi în parte tare şi în parte plăpândă … dar nu vor fi lipiţi unul de altul după cum fierul nu se poate uni cu lutul.,, (Daniel 2:41-43).

Ce imagine sugestivă! Unită şi totuşi divizată, puternică şi totuşi fragilă!

Va ieşi Europa mai puternică din această criză ? E greu de spus . Un lucru este însă sigur, dacă Biblia a fost atât de exactă încât cu peste 2500 de ani să anticipeze frământările Europei, nu se înşeală nici atunci când spune că ,,în zilele acestor împăraţi,, adică în zilele noastre, se va realiza revenirea Domnului Hristos.

Aceasta ne provoacă nu doar să fim preocupaţi de soarta Uniunii Europene ci în primul rând de soarta noastră veşnică!

semnatura

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.