„Domnul, Neprihănirea noastră!”

lată Numele pe care i-L vor da: „Domnul, Neprihanirea noastră!” (Ieremia 23:6)

Cel mai sugestiv nume pe care îl primeşte Domnul Isus în Scriptură este „Domnul, Neprihanirea noastră”. Numai El poate purta acest titlu profetic. El este unica întruchipare a neprihănirii depline înaintea lui Dumnezeu Tatăl, înaintea universului şi înaintea întregii omeniri. El a fost singurul om de pe pământ care a avut un caracter impecabil. Prin viaţa Sa, neprihanirea a trecut de la idee abstractă la fapt concret. Hristos nu S-a mulţumit să ne ţină o predică despre neprihănire, ci El însuşi „a fost făcut…, pentru noi, înţelepciune, neprihănire, sfinţire şi răscumpărare” (1 Corinteni 1:30).

Dacă El este neprihanirea noastră, atunci nu există nicio altă sursă de neprihănire. Mărturisirea fiecăruia dintre noi trebuie să fie aceasta: „Nu este niciun om neprihănit, niciunul măcar”(Romani 3:10). „Ştiu, în adevăr, că nimic bun nu locuieşte în mine” (Romani 7:18).

Noi toţi suntem păcătoşi şi, pentru a fi mântuiţi, avem nevoie de neprihănire. Iar neprihănirea nu ne-o putem crea singuri, pentru că, dacă am putea, ar însemna că omul ar fi capabil să genereze neprihănire, idee diametral opusă Scripturii, care ne învaţă că numai Hristos este neprihănirea noastră. Privirea noastră trebuie să fie aţintită la El, căci numai aşa suntem socotiţi neprihăniţi înaintea lui Dumnezeu.

Pe măsură ce devenim tot mai conştienţi de natura noastră păcătoasă, ne punem tot mai mult speranţa în Domnul Hristos. Singura cale prin care ne putem elibera de trecutul nostru este neprihanirea Sa. Numai El ne scapă de boldul păcatului şi de condamnarea Legii.

Nu vom putea şti în viaţa aceasta în ce moment vom fi ajuns să nu mai păcătuim. De aceea, nu vom putea veni niciodată înaintea lui Dumnezeu sau înaintea Legii Sale în meritele noastre. Hristos este neprihanirea noastră acum şi întotdeauna. El este siguranţa noastră. Aceasta este convingerea pe care o vom purta cu noi în ceasul morţii şi în ziua judecăţii: „Căci sunt bine încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înălţimea, nici adâncimea, nicio altă făptură nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea iui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru” (Romani 8:38,39).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.