Clubul, strada si Biserica

Puţine sunt evenimentele care să antreneze atât de multe emoţii, controverse şi consecinţe aşa cum au fost cele provocate de tragedia de la Clubul Colectiv.

Întrebări şi-au pus nu doar părinţii, rudele şi prietenii celor afectaţi ci o ţară întreagă.  Din păcate, răspunsurile au fost încărcate şi afectate de un bagaj emoţional imens. Nici nu poate fi uşor în asemenea condiţii ca cineva să analizeze la rece o asemenea situaţie.

Multe discuţii au avut de-a face cu vinovăţia sau nevinovăţia victimelor. Pentru unii, acolo a fost o invocare a răului, şi pentru aceştia consecinţele confirmă asta. Pentru alţii, nu a fost decât o distracţie nevinovată, întreaga vină căzând asupra sistemului corupt şi a celor care-l reprezintă.

Indiferent de partea în care ne aflăm, cred că suntem de acord cu toţii că dacă acei tineri ar fi ştiut că în ziua aceea chiar vor muri mulţi dintre ei, nu s-ar mai fi dus acolo. Poţi să încerci să fii cool glumind cu moartea, făcând versuri şi muzică, dar fugi îngrozit când o vezi.

Şi din păcate moartea nu i-a ocolit nici pe cei tineri, frumoşi şi inteligenţi. De aceea despre moarte nu poţi să discuţi decât serios.

Moise a scris : ,, Învaţă-ne să ne numărăm bine zilele , ca să căpătăm o inimă înţeleaptă. ,, (Psalmul 90:12). Cum adică să ne numărăm bine zilele ? Poate ştii cineva câte zile are un om ?

David spune despre Dumnezeu: ,, În cartea Ta erau scrise toate zilele cari-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele.,, (Psalmul 139:16). Solomon adaugă : ,, Nu te făli cu ziua de mâine căci nu ştii ce poate adduce o zi. (Proverbe 27:1)

Dumnezeu ne oferă câte o zi din viaţă pe care să o preţuim la valoarea ei. Nu ştim dacă este ultima, dacă mai sunt multe, dar aşa avem şansa să devenim mai înţelepţi.

Cu siguranţă înţelepciunea nu este una dintre cele mai râvnite calităţi în vremurile noastre!  Dar tocmai aceste vremuri ne obligă să devenim înţelepţi dacă vrem să valorificăm şansa unică a vieţii, aceea de a-L cunoaşte pe Dumnezeu şi de a ne întoarce la El cât mai avem timp.

semnatura

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.