Autenticitatea și închinarea în familie

Dar vine ceasul, şi acum a şi venit, când închinătorii adevăraţi se vor închina Tatălui în duh şi în adevăr.(Ioan 4:23)

Altarul de familie va fi în mod sigur o binecuvântare pentru copiii tăi, dacă ei vor vedea în tine un creştin autentic. Adaugă la închinarea în familie ingredientul esenţial: viaţa trăită în acord cu închinarea pe care l-o aduci lui Dumnezeu. Nu te purta într-un fel la altar şi în alt fel după altar. Fii mereu acelaşi creştin evlavios. Viaţa ta zilnică să fie o exemplificare vie a ceea ce ai citit şi te-ai rugat la momentele devoţionale.

Dacă doreşti să-l ridici Domnului un altar în casa ta, este necesar ca, mai înainte de toate, să-l ridici un altar în inima ta. Tu însuţi trebuie să fii templul lui Dumnezeu. Duhul Său trebuie să locuiască în tine. Dacă nu ai clădit încă în inima ta un astfel de altar, nu vei putea clădi un altar în familia ta.

Există o cheie a comuniunii cu Dumnezeu în sânul familiei: dragostea şi loialitatea faţă de Dumnezeu şi faţă de semeni, aşezate în centrul tuturor activităţilor desfăşurate în cămin şi în afara acestuia. Atunci, întâlnirea de dimineaţă a familiei cu Dumnezeu va face posibilă întâlnirea cu El la fiecare moment de cotitură de pe parcursul zilei.

Avem nevoie să auzim glasul Domnului, şi nu doar ecoul vocilor noastre. Nenumăraţi oameni se trezesc zilnic ca să mănânce, să meargă la serviciu, să se întoarcă acasă şi să se uite la televizor ori să meargă pe stadion. Aşa îşi petrec zilele cei mai mulţi. Dar se gândeşte vreunul la rostul tuturor acestor lucruri? Ceea ce face diferenţa este integrarea prezenţei lui Dumnezeu în stilul nostru de viață.

Creştinii merg cu toate problemele personale şi familiale la Dumnezeu și stau de vorbă cu El. Familia creştină refuză să se lupte singură cu dificultăţile. Închinarea la altar este actul prin care ne aşezăm greutăţile în mâna Domnului. Ea ne aduce în acea poziţie în care El ne poate da îndrumare, făcându-ne dispuși să cunoaştem voia Sa. „Vă mai spun iarăşi că, dacă doi dintre voi se învoiesc pe pământ să ceară un lucru oarecare, le va fi dat de Tatăl Meu, care este în ceruri. Căci, acolo unde sunt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor.”(Matei 18:19,20).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.