2 Timotei 4

1Te rog fierbinte, înaintea lui Dumnezeu şi înaintea lui Hristos Isus, care are să judece viii şi morţii, şi pentru arătarea şi Împărăţia Sa:
2propovăduieşte Cuvântul, stăruie asupra lui la timp şi ne la timp, mustră, ceartă, îndeamnă cu toată blândeţea şi învăţătura.
3Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă; ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute, şi îşi vor da învăţători după poftele lor.
4Îşi vor întoarce urechea de la adevăr, şi se vor îndrepta spre istorisiri închipuite.
5Dar tu fii treaz în toate lucrurile, rabdă suferinţele, fă lucrul unui evanghelist, şi împlineşte-ţi bine slujba.
6Căci eu sunt gata să fiu turnat ca o jertfă de băutură şi clipa plecării mele este aproape.
7M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credinţa.
8De acum mă aşteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da, în „ziua aceea”, Domnul, Judecătorul cel drept. Şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui.
9Caută de vino curând la mine.
10Căci Dima, din dragoste pentru lumea de acum m-a părăsit, şi a plecat la Tesalonic. Crescens s-a dus în Galatia, Tit în Dalmatia.
11Numai Luca este cu mine. Ia pe Marcu, şi adu-l cu tine; căci el îmi este de folos pentru slujbă.
12Pe Tihic l-am trimis la Efes.
13Când vei veni, adu-mi mantaua, pe care am lăsat-o în Troa la Carp, şi cărţile, mai ales pe cele de piele.
14Alexandru, căldărarul, mi-a făcut mult rău. Domnul îi va răsplăti după faptele lui.
15Păzeşte-te şi tu de el, pentru că este cu totul împotriva cuvintelor noastre.
16La întâiul meu răspuns de apărare, nimeni n-a fost cu mine, ci toţi m-au părăsit. Să nu li se ţină în socoteală lucrul acesta!
17Însă Domnul a stat lângă mine, şi m-a întărit, pentru ca propovăduirea să fie vestită pe deplin prin mine, şi s-o audă toate Neamurile. Şi am fost izbăvit din gura leului.
18Domnul mă va izbăvi de orice lucru rău, şi mă va mântui, ca să intru în Împărăţia Lui cerească. A Lui să fie slava în vecii vecilor! Amin.
19Spune sănătate Priscilei şi lui Acuila, şi casei lui Onisifor.
20Erast a rămas în Corint, iar pe Trofim l-am lăsat bolnav în Milet.
21Caută de vino înainte de iarnă. Eubul şi Pudens, Linus, Claudia şi toţi fraţii îţi trimit sănătate.
22Domnul Isus Hristos să fie cu duhul tău! Harul să fie cu voi! Amin.

Gânduri legate de 2 Timotei 4

Pastorii prezintă oamenilor destul de rar mesaje de mustrare și de invitație la a ținti mai sus. Nu este la modă să faci asta în zilele noastre. Dar Paul spune foarte clar că acest lucru trebuie făcut.

Ești o persoană care dorește să asculte numai doctrina sau urechile tale simt o plăcere deosebită doar când aud mesaje plăcute și au nevoie de acestea doar din când în când? Nu am reușit să înțeleg niciodată motivele pentru care vii într-o biserică și apoi o ataci sau îi ignori credința deoarece ajungi la concluzia că învățăturile ei sunt învechite sau neclare. De ce să petreci atâta timp și energie pentru a schimba direcția și orientarea unei denominațiuni întregi? Răspunsul este simplu ; tu și eu suntem implicați într-un război, un conflict de proporții cosmice. Nu există o altă explicație mai logică.

Pentru un singur individ, faptul că părăsește biserica nu va cauza mari probleme pentru organizație sau pentru oamenii săi, dar permite instalarea leneviei și plăcerea de a determina conflicte, iar în momente ca acestea ai de-a face cu situații demonice. Când se ajunge la un punct culminant, disensiunea va desparte, va aduce lacrimi și în final, va distruge o misiune începută în forță.

Paul l-a sfătuit pe Timotei să rezolve asemenea conflicte într-o manieră directă. Dacă nu este abordată cu tărie, din ce în ce mai mulți oameni se vor afunda în categoria celor care nu ascultă sunetul doctrinei! Permisiunea continuării unei asemenea direcții în biserică nu înseamnă iubire ! Este o forță care distruge și care trebuie rezolvată ! Mustră, ceartă, îndeamnă, spune Paul, dar fă acest lucru cu calmitate pentru că fiecare persoană poate fi vecinul tău în cer.

Dumnezeu vorbește ferm copiilor Săi pentru că El caută oameni care se umilesc pe ei înșiși; oameni ca apostolul Pavel, care se dăruiesc pe ei înșiși pentru a fi folosiți de Dumnezeu „ Căci eu sunt gata să fiu turnat ca o jertfă de băutură” (2 Timotei 4:6). Ești umil în fața lui Dumnezeu? Te-ai dăruit complet în mâinile Sale? Cum răspunzi fermității Sale? Lupta este lungă și dificilă, dar pentru cei care se dăruiesc complet Lui și își păstrează credința, îndură până la sfârșit prin puterea Sa și au păstrată o coroană a dreptății!

Imaginează-ți glorioasa zi care stă să vină, când Domnul Isus, Regele Universului, se apropie de tine, se uită cu dragoste în ochii tăi și cu propriile Sale mâini străpunse de cuie, îți așează coroana victoriei pe cap și îți spune, „Bine, rob bun şi credincios, ai fost credincios în puţine lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău.” Pentru că ai renunțat la viața ta, ești copilul meu pentru totdeauna și vei moșteni toate lucrurile (Apocalipsa 21:7)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.