Devoțional

 • CĂCI DUMNEZEU LE-A PUS ÎN INIMĂ 20 octombrie 2017

  Cele zece coarne pe care le-ai văzut şi fiara vor urî pe curvă, o vor pustii şi o vor lăsa goală. Carnea i-o vor mânca şi o vor arde cu foc. CĂCI DUMNEZEU LE-A PUS ÎN INIMĂ SĂ DUCĂ LA ÎNDEPLINIRE PLANUL LUI: să se învoiască pe deplin şi să dea fiarei stăpânirea lor împărătească, până se vor îndeplini cuvintele lui Dumnezeu.
  (Apocalipsa 17:16-17)

  Dumnezeu menţine suveranitatea asupra alegerilor pe care inamicii Lui le fac.

  Deşi răul este autodistructiv în natură, mâna călăuzitoare a lui Dumnezeu îi limitează forţele. La sfârşit, nu numai fiara, ci chiar Satana va urma ordinele lui Dumnezeu (2 Tesaloniceni 2:11).

  În 1935, Karl Doenitz (născut la 1891) a devenit comandantul submarinului german reconstruit sub comanda lui Adolf Hitler. Numit în batjocură „Amiralul Doughnuts (Gogoşi)” de către Aliaţi, el s-a gândit la problema înfrângerii Marii Britanii într-un război. Faptul că Marea Britanie era o ţară insulară reprezenta şi un avantaj, şi o slăbiciune. Era un avantaj în sensul că inamicul nu putea ataca decât dacă avea superioritate maritimă şi aeriană copleşitoare. Pe de altă parte, era o slăbiciune în sensul că benzile de transport trebuiau să rămână deschise pentru ca Marea Britanie să supravieţuiască unui război.

  Doenitz a avut o idee şi i-a prezentat-o lui Hitler. Cu plănuire atentă şi resurse concentrate, el putea avea fabrici care să producă 40 de submarine pe lună până în 1938 (cu mult înainte de războiul care în cele din urmă a izbucnit). Dacă Germania ar fi ţintit vasele de comerţ în loc de vasele militare, ar fi putut să sufoce armata şi economia Marii Britanii în câteva luni. Hitler s-a gândit la plan, dar l-a respins. El nu a văzut măreţia într-o tactică ce ar fi surprins inamicul. În schimb, îndrăgostit de „lucrurile măreţe”, a vrut să se lupte cu Marea Britanie în arena războiului naval, dorind să-şi satisfacă mândria. Hitler a autorizat construirea a unul sau două submarine pe lună în 1936. Apoi a dispus resurse masive în bătălii precum Bismarck şi Tirpitz şi portavioane care nu urmau să apară până în 1950! Când războiul a izbucnit, în 1939, mâna de submarine a lui Doenitz a scufundat 3 milioane de tone brute din transportul britanic în primul an. Imaginează-ţi ravagiile pe care le-ar fi făcut 500-800 de submarine care ar fi înconjurat Marea Britanie! Ar fi fost foarte posibil ca Marea Britanie să fie nevoită să se predea la un an după Dunkirk.

  Hitler a autorizat târziu planul lui Doenitz. Până în 1944, naziştii ajunseseră la un nivel de producţie de 40 de submarine pe lună. Dar până atunci Aliaţii descoperiseră radarul şi au spart Codul Enigma al naziştilor, aşa că au distrus submarinele de îndată ce au ieşit din şantierele navale. Deşi mâna Lui este adeseori invizibilă în momentele respective, istoria descoperă că Dumnezeu deţine întotdeauna controlul. Uneori cele mai mici devieri de la plan sunt cele care îi conduc pe inamicii lui Dumnezeu la dezastru.

  Doamne, ajută-mă să trăiesc având asigurarea că Tu eşti la controlul vieţii mele!