Add any text here.

CELE ŞAPTE CAPETE

Aici este mintea plină de înţelepciune: CELE ŞAPTE CAPETE SUNT ŞAPTE MUNŢI PE CARE ŞADE FEMEIA.
(Apocalipsa 17:9)

Una dintre modalităţile de distracţie ale rasei umane este să râdă de slăbiciunile altor fiinţe umane. Este incredibil ce lucruri aiurea pot spune fiinţele umane sub presiune. Şi râdem, poate, pentru că adânc, în interiorul nostru, realizăm că suntem la fel de capabili de o asemenea prostie într-un moment de criză. Să vedem următoarele apeluri la camera de urgenţă a unui spital.

Apelantul: „Dacă mama trebuie să îşi ia medicamentele la fiecare şase ore, este în regulă dacă le ia acum?”
„Când a luat ultima doză?”
Apelantul: „La 5:00 seara.”
„Şi cât este ceasul acum?”
Apelantul: „Este 11:00 seara.”
„Ei bine…?”
Apelantul: „Ei bine, e în regulă?”
Apelantul: „Am o durere îngrozitoare în zona coastelor de vreo aproximativ o lună. Cred că ar putea fi rupte. Am băut pentru a nu mai simţi durerea, dar nu funcţionează. Mai e ceva ce aş putea face?”
Apelantul: „Tocmai am băut o bere Odwalla care a stat afară de patru zile. Ar trebui să mă duc să iau vreun medicament sau să vomit?”
„Avea gust rău berea?”
Apelantul: „Da, îngrozitor. Am băut-o pe toată.”
„De ce aţi băut-o dacă avea gust rău?”
Apelantul: „Ei bine, chiar mă grăbeam.”

Prostia umană poate fi atât de amuzantă, că până şi Dumnezeu râde de ea uneori (Psalmii 2:4; 59:8). Dar umorul are un mesaj spiritual puternic încorporat. Adevărata înţelepciune îi aparţine lui Dumnezeu (Apocalipsa 7:12) şi oricui vrea să o primească de la El (17:9)! Fără o inimă care este deschisă să primească înţelepciunea lui Dumnezeu, fiecare dintre noi este la doar o criză distanţă de a deveni obiectul glumelor!

Doamne, încă o dată mi se aminteşte de nevoia mea adâncă de înţelepciunea pe care doar Tu o poţi oferi. Învaţă-mă astăzi!

Lasă un răspuns