Add any text here.

APA VIEŢII

Şi [îngerul] mi-a arătat un râu cu APA VIEŢII, limpede ca cristalul, care ieşea din scaunul de domnie al lui Dumnezeu şi al Mielului. (Apocalipsa 22:1)

Familia Kaufman a experimentat un pic raiul pe pământ. Ei voiau doar o cabană de vară lângă râul lor favorit, numit Bear Run, undeva la 70 de mile în sud-es-tul Pittsburgh-ului, Pennsylvania. Edgar J. Kaufmann avea un magazin universal în Pittsburgh în timpul Marii Depresiuni a anilor 1930. Vreme de mulţi ani, Bear Run oferise un loc rustic pentru familia Kaufman şi pentru angajaţii lor, unde să fugă de oraş şi să petreacă timp în mijlocul naturii. Familia se bucura în mod special de un picnic lângă o cascadă de 20 de picioare care îşi cântă cântecul neobosit prin frumoasa zonă împădurită.

Pentru a construi o casă unică de weekend lângă această cascadă, Edgar Kaufman l-a angajat pe arhitectul renumit, dar neangajat în cea mai mare parte a timpului, în vârstă de 67 de ani, Frank Lloyd Wright, din Wisconsin. Ceea ce a primit în schimb a fost o operă de artă, pe bună dreptate numită „Fallingwater”.

Se pare că Wright a fost întotdeauna bogat în viziune, dar sărac în bani şi execuţie. După câteva luni de întârziere, Kaufmann l-a informat pe Wright că urma să călătorească din Milwaukee la studioul arhitectului pentru a vedea planurile casei. Ucenicii lui Wright au observat că sosirea iminentă a clientului nu părea să îl deranjeze deloc pe renumitul lor profesor. Cu harta topologică în mână, el a făcut unele schiţe preliminare şi l-a salutat călduros pe Kauffmann.

După ce Wright i-a explicat că urma să pună casa în consolă deasupra cascadei, Kaufmann, care era foarte pragmatic, a remarcat: „Credeam că vei face casa lângă cascadă, nu deasupra ei.” Domnul Wright i-a răspuns: „E.J. vreau să trăieşti cu cascada, nu doar să te uiţi la ea. Vreau ca ea să devină parte integrantă a vieţilor voastre.” O parte integrantă, desigur. Casa, cu liniile ei orizontale puternice, iese din des-copertarea stâncii şi se opreşte chiar deasupra apei care curge. În timp ce efectele vizuale ale unei case atârnate peste o cascadă sunt cele mai dramatice, sunetul apei care reverberează natural şi continuu prin casă este o minune de auzit.

Fallingwater este considerată o arhitectură măreaţă pentru că nu este doar o cabană lângă un curs de apă. Sunetul şi vederea cursului de apă vie transformă întreaga structură. De asemenea. Marele Arhitect vrea să ne transforme vieţile cu apa vie a Cuvântului Său. Ca Fallingwater, putem alege să ne structurăm vieţile astfel încât Cuvântul să fie tovarăşul nostru constant, umplându-ne existenţa cu priveliştile şi sunetele lui. Mută-te lângă Apă. Las-o să devină parte integrantă a vieţii tale. Va fi o pregustare a raiului.

Doamne, fă-mă să fiu atent la Apa vie pe care ai pregătit-o pentru mine astăzi! Vreau ca viaţa mea să fie o reflecţie vie a căilor Tale pentru toţi cei care mă întâlnesc!

Lasă un răspuns